Hotelski softver za domaćinstvo: 5 obaveznih značajki

10 svibnja, 2023 Sini. M
Home > Uncategorized > Hotelski softver za domaćinstvo: 5 obaveznih značajki
Podijelite ovaj članak

Nesmetano održavanje hotela zahtijeva puno koordinacije; to je težak posao koji može biti puno lakši ako imate pravi hotelski softver za domaćinstvo.

Pomoću ovoga softvera moći ćete pratiti aktivnosti svog tima za domaćinstvo te napredovati i pristupiti ključnim informacijama.

Imati na raspolaganju prave alate i značajke čini veliku razliku kada je u pitanju pojednostavljenje procesa i ušteda vremena. Evo pet obaveznih značajki izvrsnog softvera za domaćinstvo.

1. Aplikacija za domaćinstvo kako biste svugdje zadržali svoju produktivnost

Aplikacije za hotelsko domaćinstvo novi su beskontaktni način racionalizacije komunikacije unutar hotela i pomažu timovima za domaćinstvo i održavanje da naprave posao.

Kako funkcionira?

Pomoću aplikacije svojim kontakt podacima domaćice se mogu prijaviti kako bi vidjele svoj raspored održavanja za dan i tjedan koji slijede. Nakon čišćenja sobe, zadatak mogu označiti kao „dovršen“ i to će se ažurirati na recepciji. Osim toga, mogu prijaviti izgubljene predmete ili probleme s održavanjem fotografiranjem i slanjem putem aplikacije.

Aplikacije za domaćinstvo poput RoomRaccoona imaju timere za praćenje i bilježenje vremena provedenog na različitim aktivnostima. To uvelike poboljšava učinkovitost. Upravitelj domaćinstva može dodijeliti vrijeme za čišćenje i održavanje – na primjer, 40 minuta za čišćenje luksuznog apartmana i 30 minuta za čišćenje dvokrevetne sobe.

Domaćice mogu „započeti“ i „dovršiti“ zadatke na dlanu.

Prednosti korištenja aplikacija za hotelsko domaćinstvo

2. Nadzorna ploča statusa sobe u stvarnom vremenu

Zakazivanje održavanja kako bi se radovi dovršili u predviđeno vrijeme može biti pravi izazov. Učinkovito upravljanje vremenom ključno je kako bi se izbjeglo neugodnost traženja od gostiju da čekaju svoju sobu nakon prijave.

Dobar voditelj domaćinstva u svakom trenutku zna status soba, a još je lakše biti u tijeku sa softverom za hotelsko domaćinstvo koji prikazuje sažetak statusa soba u stvarnom vremenu. U svakom trenutku možete vidjeti status hotelske sobe i dodijeliti prljave sobe dostupnim domaćicama.

Vrste statusa soba u sažetku domaćinstva u stvarnom vremenu:

  • Prljave sobe
  • Čišćenje u tijeku
  • Spremno za pregled
  • Treba osvježiti
  • Pregledano
  • Održavanje u tijeku

3. Dodatni poslovi čišćenja i održavanja

Postoje jedinstveni zadaci koji neće uvijek biti na dnevnom rasporedu održavanja. Na primjer, hotel može mijenjati žarulje samo godišnje i dubinski čistiti tepihe mjesečno. Voditelji domaćinstva moraju planirati ove vrste rutinskih poslova održavanja.

Uz hotelski softver za domaćinstvo, više ne morate upisivati važne poslove održavanja objekta u bilježnicu, što ostavlja prostor za potencijalne pogreške i propuštene rokove.

RoomRaccoonov modul za održavanje sa Smart Tasksom olakšava zakazivanje unaprijed dodatnih zadataka koji se ponavljaju tjedno, mjesečno ili godišnje, tako da vaš tim bude odmah obaviješten putem aplikacije za domaćinstvo i ima dovoljno vremena za pripremu.

4. Upravljanje dodacima i boravcima u sobama

Ako ste tijekom prijave prodali dodatne pogodnosti u sobi ili su gosti zatražili još jastuka, vaš tim za domaćinstvo to mora znati kako bi pripremio sobu za goste koji dolaze.

Ako se vaš softver za održavanje integrira u vaš PMS, lako je povezati dodatne opcije rezervacija s rasporedom održavanja domaćinstva.

Zapravo, uz RoomRaccoon možete otići korak dalje dodjeljivanjem vremenskih ograničenja za dodatne zadatke poput aranžiranja plata sa sirom (30 minuta) ili punjenja premium minibara (20 minuta).

5. Izvještaji i predviđanja u domaćinstvu

Većina domaćica radi na način da se rotiraju, tako da upravitelj domaćinstva mora predvidjeti razdoblja gužvi i u skladu s tim organizirati smjene. Uz dodatak softvera za domaćinstvo koji ima praktične funkcije poput izvještaja i predviđanja, nikada nećete biti nespremni.

Predviđanje prikazuje vaše prijave, odjave i boravke u tjednima koji slijede. Možete primijeniti i filtre da biste pregledali prognozu za određene vrste jedinica i statuse rezervacija.

Povezivanje

Domaćinstvo je najvažniji dnevni zadatak za menadžere hotela. Hotelski softver za domaćinstvo pomaže u upravljanju timovima i zahtjevima gostiju te poboljšava komunikaciju između domaćinstva i recepcije.

RoomRaccoon je sveobuhvatni hotel management sustav s integriranim modulom i aplikacijom za održavanje koji imaju sve potrebne informacije na jednom mjestu.

Author Image

Sini. M

Sini is an accomplished Content Manager at RoomRaccoon. As an agency-hailed talent, her work brings a fresh creative flair to the world of SaaS. And she brings her very own brand of sass to the SaaS world. While not on the clock, Sini enjoys a glass of fine wine, and well, her privacy.

Povezani članci