Zašto su channel manageri za Airbnbove budućnost objekata za iznajmljivanje?

15 svibnja, 2023 Sini. M
Home > Technology > Zašto su channel manageri za Airbnbove budućnost objekata za iznajmljivanje?
Podijelite ovaj članak

Ljudski je griješiti i pogreške se stalno događaju. Ali, dvostruka rezervacija, zamjena datuma ili rezervacije pokazuje da trebate pomoć kod upravljanja raspoloživošću. Zapamtite, dvostruke rezervacije poništavaju naporan rad i vrijeme koje ste uložili u svoje poslovanje i činite poslovični korak naprijed, a dva natrag.

Postoji jednostavan način za to popraviti; najuspješniji objekti za kratkoročni najam to već rade – pomoću integriranog booking enginea za hotele.. Iako će potencijalnim gostima pružiti besprijekorno iskustvo rezerviranja jer će rezervirati izravno na vašoj web stranici, posjedovanje vrhunskog kanala za rezervacije znači da imate veće šanse prodati više soba na više kanala.

Prikazivanje dostupnosti u stvarnom vremenu na svim vašim kanalima iznimno je važno. Zato hotel channel manageri sinkroniziraju vaše oglase na svim web stranicama za rezervacije na kojima se nalazite, štedeći vam vrijeme, sprječavaju dvostruke rezervacije i zarađuju vam više novca.

Što je channel manager na Airbnbu?

Airbnb channel manager softversko je rješenje koje upravlja vašim oglasima i rezervacijama na jednom mjestu. Sinkronizira kalendar rezervacija vašeg objekta na svim kanalima na kojima se oglašavate i automatski ažurira vašu raspoloživost sa svakom novom rezervacijom. Voditelji objekata za kratkoročni najam često trebaju pomoć s dugotrajnim i ponavljajućim zadacima upravljanja oglasima, pogotovo ako to rade ručno bez automatiziranog sustava.

Ovaj ručni rad stvara nervozu iznajmljivačima objekata za odmor jer moraju sve provjeravati. Iako je pedantnost u pogledu dostupnosti i rezervacije u redu za vaš objekt za iznajmljivanje, ne znati kako upravljati njime ili ga ne staviti na više web stranica može ugroziti vaše ulaganje. Zato biste trebali ulagati u cjelovit sustav upravljanja apartmanima s mnogo značajki na središnjoj lokaciji.

Što radi channel manager?

Channel manager dohvaća podatke iz online putničkih agencija kao što su Expedia, Booking.com, Tripadvisor i Airbnb putem API integracije (sučelje za programiranje aplikacija). Što je to?

Sučelje za programiranje aplikacija (API) način je međusobne komunikacije dvaju ili više računalnih programa. To je zapravo softversko sučelje koje nudi usluge drugim dijelovima softvera za rješavanje postojećeg problema.

RoomRaccoonov channel manager zatim se povezuje s više od 100 kanala za rezervacije putem API integracije; tako se informacije odmah ažuriraju u stvarnom vremenu, tako da se ne morate prijavljivati na svaki račun zasebno da biste ručno provjerili rezervaciju. Sve je centralizirano i integrirano u jednu platformu na kojoj su oglasi, kalendar rezervacija i upravljanje prihodima lako dostupni.

Što trebam tražiti u Airbnb channel manageru?

Channel manager vašeg Airbnba može spriječiti dvostruke rezervacije. To znači da se vaš kalendar odmah ažurira s bilo kojom rezervacijom na svim vašim navedenim kanalima. Nuspojava vašeg Airbnb channel managera koji sprječava dvostruke rezervacije nehotična je ušteda vremena.

Vaš channel manager trebao bi vam uštedjeti vrijeme, tako da ne morate ručno ažurirati nijedan oglas, što vam daje vremena da se usredotočite na najvažniji aspekt svog poslovanja – gosta.

Još jedna ključna značajka koju treba tražiti u channel manageru za Airbnb je bolja komunikacija s gostima.. Vaš objekt za iznajmljivanje smještaja trebao bi imati učinkovit e-mail predložak za komuniciranje s gostima prije dolaska i nakon boravka.

Koja je razlika između kanala za rezervacije i channel managera?

Channel manager omogućuje vam upravljanje raspoloživošću i cijenama vaših soba na online putničkim agencijama (OTA) s jedne platforme. Kanal za rezervacije je softver koji vam omogućuje primanje rezervacija izravno s web stranice vašeg objekta za iznajmljivanje.

Pogledamo bolje ovu razliku gledajući temeljnu vrijednost oba alata.

Na primjer, ako voditelj objekta za iznajmljivanje prodaje na Booking.comu, Expediji i Airbnbu, ne mora pregledavati svaki ekstranet. Channel manager automatski ažurira dostupnost i cijene u stvarnom vremenu.

Channel manager odmah sinkronizira sve promjene cijena i smještaja na svim kanalima; rizik od preklapanja rezervacija je riješen. Ova automatizacija štedi vrijeme i energiju koja bi se inače posvetila ručnom upravljanju. Posljedično je i rizik od ljudske pogreške praktički eliminiran.

Uz booking engine i hotelski PMS, softver ima sučelje i izvorne značajke koje su jednostavne za upotrebu. Korisnik stoga može odabrati vrstu sobe, cijenu i datum boravka te izvršiti plaćanje online.

Booking engine jamči drugačije iskustvo rezervacije od jednostavnog obrasca za upit; gost može odmah izvršiti rezervaciju na web stranici i nema provizija OTA. Još jedna prednost upravljanja plaćanjem na web stranici je siguran i certificiran alat za online transakcije. Siguran sustav online plaćanja potencijalnim gostima pruža mir i pridonosi vjerodostojnosti vašeg poslovanja.

Savjeti za procjenu softvera za objekt za iznajmljivanje?

Light bulb on chalkboard with six circles drawn in chalk.

Prilikom procjene softvera za upravljanje objektom za iznajmljivanje budite sigurni da može poboljšati vaše poslovanje i ponuditi optimiziranu komunikaciju.

  • Poboljšane operacije

Provjerite svoje rezervacije i promijenite postavke s različitih platformi na jednom centraliziranom mjestu. Kalendar rezervacija može obraditi i izmjene trajanja gostovog boravka i izmjene cijene njegove sobe.

Poboljšane operacije naglašavaju automatizirani sustav za upravljanje vašom nekretninom za iznajmljivanje pomoću sveobuhvatnog softvera za noćenje s doručkom.. Zapamtite, softver za upravljanje objektom za iznajmljivanje mora poboljšati vaše poslovanje tako da vama funkcionira, bilo da imate objekt za iznajmljivanje s 10 soba ili stan u neboderu.

  • Optimizirana komunikacija

Normalno je da potencijalni gosti imaju mnogo pitanja o vašem objektu za iznajmljivanje. Dobar savjet za procjenu softvera za objekt za iznajmljivanje je provjeriti alat za komunikaciju putem e-maila. Značajka automatski odgovor koja može predvidjeti njihova pitanja i pružiti potrebne odgovore, bez obzira na doba dana.

Kako biste svojim gostima pružili bolje iskustvo, možete izraditi personalizirani e-mail predložak snimljen vašim glasom. Dodajte njihovo ime, prijavu, duljinu boravka, datum, vrijeme i preferencije. Oni su također automatizirani, pa tako možete personalizirati e-mail za komunikaciju prije ili nakon boravka.

5 prednosti korištenja channel managera za Airbnb?

3-storey apartment building

1. Poboljšava vašu online izloženost što rezultira većom popunjenošću i optimiziranim cijenama

Veća popunjenost znači povećanje prihoda i prihoda po prosječnoj sobi (RevPAR). Upravljajte popunjenošću i plaćanjem uz robustan revenue management sustav koji vam omogućuje da ih budete svjesni tržišnih trendova i uskladite se s njima.

2. Ukida rizične dvostruke rezervacije i ublažava otkazivanja

Oprostite se od dvostrukih rezervacija, prodajte svoje sobe za iznajmljivanje s jedne središnje lokacije i automatski ažurirajte svoju raspoloživost i popunjenost s PMS-a na booking engineu i OTA-ma.

3. Airbnb channel manager i automatizacija su u oblaku

Softver za upravljanje hotelima u oblaku osigurava dodatni stupanj sigurnosti jer mu korisnici pristupaju putem web preglednika ili API-ja koji se integrira s stolnim ili mobilnim operativnim sustavom. RoomRaccoonov PMS u oblaku ima alate usmjerene na goste koji su jednostavni za upotrebu i navigaciju.

4. Povećajte ukupne performanse hotela

Naš sustav upravljanja apartmanima daje vam potpunu kontrolu nad načinom na koji prodajete svoje sobe ili različite objekte za iznajmljivanje. Postavite različita pravila određivanja cijena pomoću yield managera koji vam omogućuje postavljanje različitih cijena za svaki objekt za iznajmljivanje.

Objekti koji koriste dva ili više yield pravila mogu povećati svoj RevPAR za 14 %. Yield Manager radi na tome da ostvari najviše rezervacija po optimalnim cijenama s unaprijed postavljenim yield pravilima. Pomaže vam maksimalno povećati potencijal zarade vašeg objekta za iznajmljivanje.

5. Komunicirajte sa svojim gostima bez obzira odakle su rezervirali

Optimizirajte komunikaciju s gostima i izradite automatizirane predloške poruka koristeći ton svog branda kako bi svaka poruka bila jedinstvena za gosta. Naravno, automatizirane poruke osmišljene su kako bi odgovorile na pitanja gostiju prije nego što dođu, štede vam vrijeme, a istovremeno usrećuju vaše goste.

Koja je razlika između jakih i slabih veza kanala?

Jaka veza kanala razumije ciljeve prihoda i radi na povećanju prihoda. Poznaje segmentaciju tržišta, konkurente i zna učinkovito komunicirati s vašim gostima. S druge strane, slaba veza kanala i dalje može biti automatizirana, ali ne čini razliku u vašoj profitnoj marži. Nema smisla ulagati u property management sustav koji nije potpuno integriran s web stranicom vašeg objekta za iznajmljivanje.

Zašto odabrati RoomRaccoon?

Snažan sustav temeljen na oblaku koristi snagu inteligentne automatizacije za poticanje poslovanja, maksimiziranje profitabilnosti i poboljšanje iskustva gostiju. Evo još razloga zašto je RoomRaccoonov hotel management sustav najbolji za vaš objekt za iznajmljivanje.

RoomRaccoon dobio je nagradu Hotel Tech Reporta za najbolji hotel management sustav (HMS) u 2020. i 2021. godinu, a i 2022. bio je finalist. Potpuno integrirana platforma, koju preferira više od 10 000 korisnika u Europi, Africi i Sjevernoj Americi, osmišljena je za promociju i upravljanje vašim smještajem.

  • Koristite sigurna plaćanja koja omogućuju zahtjeve za plaćanje i integraciju DPO-a
  • Značajke jednostavne online prijave i upsella koje povećavaju prihod
  • Povećan broj izravnih rezervacija s integriranim booking engineom
  • Naše HMS sučelje jednostavno je za rad i lako mu je pristupiti
  • Uštedite dragocjeno vrijeme automatizacijom svakodnevnih postupaka

DOGOVORI PREZENTACIJU

Author Image

Sini. M

Sini is an accomplished Content Manager at RoomRaccoon. As an agency-hailed talent, her work brings a fresh creative flair to the world of SaaS. And she brings her very own brand of sass to the SaaS world. While not on the clock, Sini enjoys a glass of fine wine, and well, her privacy.

Povezani članci