Što je Property management system?

6 veljače, 2024 Sini. M
Home > Hotels, Technology > Što je Property management system?
Podijelite ovaj članak

Property management system je softver dizajniran za upravljanje nekretninama za iznajmljivanje, ugostiteljskim smještajem, a također se koristi u proizvodnim industrijama. Nudi centralizirani računalni sustav za organiziranje, raspored i obavljanje svakodnevnih funkcija i transakcija uključenih u smještajne djelatnosti.

PMS rješenja su prilagođena kako bi zadovoljila specifične potrebe ugostiteljske industrije i povećala učinkovitost poslovanja. Omogućavanjem računalnog vođenja evidencije, sustavi upravljanja imovinom značajno su povećali jednostavnost ažuriranja i pregledavanja centraliziranih evidencija s više računala i uređaja.

Krenuti na put odabira savršenog PMS-a za vaš mali hotel presudno je za postizanje visoke učinkovitosti, zadovoljstva gostiju i uspjeha. Zamislite hotelski PMS kao otkucaj srca vašeg objekta, pohranjujući sve informacije o gostima i upravljajući detaljima prijave i odjave. U ovom sveobuhvatnom vodiču počet ćemo s osnovama ove tehnologije, razgovarati o tome kako ona može koristiti vašem posjedu i zadubiti se u složenije aspekte kao što su značajke, funkcionalnosti i dodaci.

 

Kako da znam da mi treba hotelski Property Management System?

 

Kao pružatelj usluga smještaja, razumijemo da proračunska ograničenja mogu učiniti primamljivim suzdržavanje od ulaganja u PMS. Međutim, dok se upravljanje rezervacijama u proračunskoj tablici programa Excel može činiti isplativim rješenjem, ručno upravljanje rezervacijama može biti skuplje zbog vremena i izgubljenih prilika.

Evo šest znakova koji pokazuju da je vrijeme za ulaganje u PMS:

 

Loš uvid u izvedbu vašeg hotela

Loši uvidi u izvedbu hotela mogu dovesti do izazova u razumijevanju metrike, identificiranju područja za poboljšanje i donošenju informiranih odluka. Točni i pravovremeni podaci o stopama popunjenosti, prihodima, zadovoljstvu korisnika i učinkovitosti ključni su za učinkovite strategije i poslovne rezultate.

 

Borite se da svoje cijene održite konkurentnima

Hoteli se mogu boriti da zadrže konkurentne cijene zbog tržišnih faktora i neučinkovitih strategija određivanja cijena. To može smanjiti profitabilnost i otežati privlačenje gostiju, osobito na cjenovno osjetljivim tržištima. Ako je ovo vaše trenutno stanje stvari, to možete riješiti procjenom strategija određivanja cijena, provođenjem istraživanja tržišta i korištenjem dinamičkih modela određivanja cijena uzimajući u obzir potražnju, sezonalnost i stope konkurencije. Preporučamo korištenje našeg alata za analizu konkurenata, RaccoonRev, za razvoj strategije konkurentnih cijena. Preuzmite našu brošuru kako biste saznali više o tome.

 

Prijava i odjava su ručne

Ručna prijava i odjava u hotelima znači da nema automatizacije — osoblje ručno obavlja zadatke poput snimanja podataka o gostima, davanja ključeva i obrade plaćanja. To može oduzimati puno vremena i stvoriti više papirologije. Uz PMS za automatiziranu prijavu i odjavu, vrijeme čekanja se smanjuje, a vaše osoblje može pružiti personaliziranu uslugu. Jednostavno rečeno, automatizacija vam pomaže da radite učinkovito i modernizirate svoje operacije.

 

Rezervacije su zapele u mračnom vijeku

Zabrinuti ste zbog propuštenih poziva od potencijalnih gostiju kada niste za svojim stolom? Iako je mehanizam za rezervacije ključno rješenje za ovaj problem, PMS opremljen dokumentom s prijedlogom rezervacije nudi dodatnu prednost. Automatizacija procesa rezervacije ne samo da vam omogućuje neprimjetno prihvaćanje online rezervacija, već vas također oslobađa osjećaja privezanosti za vaš stol. To je u skladu s preferencijama modernih putnika koji traže brza rješenja i praktičnost prilikom osiguravanja rezervacije. Poboljšajte iskustvo gostiju i operativnu učinkovitost uz PMS koji nudi brz i jednostavan proces rezervacije u 5 koraka.

 

Komunikacija s gostima oduzima vam najviše vremena

Jeste li umorni od nedostatka pristupa povijesnim podacima o gostima za personaliziranu komunikaciju i ponudu? RoomRaccoonov PMS može revolucionirati vaš pristup spremanjem sveobuhvatnih profila gostiju, uključujući njihove postavke i preferirane cijene. Uz ove informacije, automatizirane e-poruke mogu se postaviti za svaki korak putovanja gosta, od rezervacije do post-boravaka. To gostima može pružiti jedinstveno i personalizirano iskustvo, što može pomoći u povećanju njihove odanosti vašem poslovanju. Vaši će se gosti osjećati cijenjenima od dolaska tako što će svaki boravak prilagoditi njihovim individualnim preferencijama. Suvremeni putnici očekuju automatizirane potvrdne e-poruke, ažuriranja tekstualnih poruka i obavještavanje o bilo kakvom razvoju događaja tijekom svog boravka.

Operacije su raštrkane

Hoteli koji koriste različite zasebne alate i rade na decentraliziran način mogu naići na poteškoće u učinkovitosti, komunikaciji i svakodnevnom poslovanju. RoomRaccoonov PMS može pomoći u centralizaciji operacija i poboljšanju komunikacije uz smanjenje pogrešaka. Jasni komunikacijski kanali, obuka osoblja i standardne operativne procedure također mogu pridonijeti učinkovitijoj organizaciji poslovanja hotela. I zato vam je potreban sveobuhvatni sustav koji pojednostavljuje svakodnevne operacije i oprema vas naprednim alatima za određivanje cijena i povećanje prodaje kako biste povećali svoj prihod.

 

Što je sve-u-jednom hotelski PMS?

best-hotel-check-in-software-RoomRaccoon-PMS

Sve-u-jednom PMS obično integrira različite module za sveobuhvatno upravljanje hotelskim operacijama, uključujući:

 

  • Mehanizam za rezervacije je softverska aplikacija koja omogućuje online rezervaciju putem izravnih kanala kao što su web stranica hotela, stranice društvenih medija i metapretraživanje. Zbog sve većeg trenda rezerviranja smještaja putem interneta, čak i mali hoteli moraju prepoznati važnost postojanja sustava za online rezervacije. Evo našeg vodiča za mehanizam za rezervacije koji će vam pokazati kako pretvoriti svoju web stranicu u moćnu elektranu za rezervacije.
  • Upravitelj kanala je alat koji vam pomaže upravljati raznim stranicama za rezervacije (poznatim i kao online putničke agencije ili OTA) putem kojih se prodaje vaša nekretnina. Radi na “modelu združenog inventara” za ažuriranje vaših soba, cijena i dostupnosti na više OTA-a istovremeno. To osigurava da je vaš inventar uvijek ažuran i da nikada nećete biti prebukirani, bez obzira na to gdje je rezervacija napravljena, bilo izravno na vašoj web stranici, putem stranice za rezervaciju treće strane ili na prodajnom mjestu.
  • Sustav za obradu hotelskih plaćanja: RoomRaccoonov PMS ima integrirano rješenje za plaćanje, RaccoonPay. RaccoonPay osigurava brzu i besprijekornu obradu plaćanja putem mehanizma za rezervacije, upravitelja kanala i također na vašoj recepciji. Možete vidjeti sve aktivnosti plaćanja, isplate, povrate i transakcije virtualne kreditne kartice (VCC).

 

Koja je razlika između hotelskog PMS-a i softvera recepcije?

 

Softver za recepcijuili recepcijski sustav u biti je hotelski PMS. Primarna svrha PMS-a je pružiti vam tehnologiju koja vam je potrebna za učinkovito upravljanje zadacima recepcije, otuda i alternativni naziv. Ukratko, sve što možete učiniti na recepciji možete učiniti s PMS-om.

Međutim, važno je napomenuti da nisu svi alati recepcije i PMS-a jednaki. Rješenje za upravljanje hotelskom imovinom nazvano je tako jer je namijenjeno upravljanju svim aspektima vašeg hotela. Ako se alat naziva isključivo sustavom ‘recepcije’, a ne ‘PMS-om’, možda mu nedostaju ključne značajke koje se nalaze u modernim, visokoučinkovitim hotelskim PMS-ovima.

Kako bi se izbjegla zabuna, korisno je znati druge sinonime za PMS, kao što su hotelski menadžment, hotelski menadžment softver, motel menadžment i softver za upravljanje gostionicama.

Kada tražite softver za upravljanje hotelima, možete naići na pojmove kao što su “softver za prenoćište i doručak” ili “softver za hostele”. Iako se ti izrazi obično odnose na hotelski PMS, neki alati mogu biti posebno dizajnirani za određenu vrstu smještaja i možda neće biti prikladni. za druge; važno je provjeriti mogućnosti softvera i namjeravanu skupinu korisnika prije donošenja odluke o kupnji.

 

Koje su prednosti korištenja hotelskog PMS-a?

PMS pruža nekoliko prednosti, uključujući učinkovitu racionalizaciju i automatizaciju poslovnih operacija. Automatski prilagođava cijene, analizira cijene konkurenata, pruža značajke analitike i izvješćivanja, pamti preferencije kupaca i upravlja komunikacijom gostiju. Evo još prednosti korištenja RoomRaccoon PMS-a:

  1. Uštedite do 4 sata dnevno: automatizirajte procese kako biste uštedjeli do četiri sata dnevno, smanjili troškove i optimizirali zadatke.
  2. Uživajte u više recenzija s 5 zvjezdica: koristite alate koji su usredotočeni na gosta kako biste pružili besprijekorno i integrirano korisničko iskustvo bez ikakvih prepreka.
  3. Veća životna vrijednost gostiju: uključivanje značajki koje grade personaliziranu vezu s gostima važno je za poticanje lojalnosti.
  4. Trenutačno povezivanje s vrhunskim OTA-ima, GDS-om i metapretraživačima: Upravljajte dostupnošću, cijenama i rezervacijama za prikaz svojih soba na više putnih kanala i tražilica.
  5. Povećani prihod: tijekom europske ljetne sezone 2023, RevPAR je porastao za 20% zbog velike potražnje za putovanjima i poboljšanih strategija cijena soba unatoč višim cijenama soba.

 

Koje značajke trebam tražiti u malom hotelskom PMS-u?

 

Prilikom odabira hotelskog PMS-a, potražite upravljanje recepcijom temeljeno na oblaku, personaliziranu komunikaciju i mogućnosti prodaje na više cijena. Ako ključna značajka nedostaje, morat ćete se osloniti na zasebni sustav, što poništava svrhu iskustva upravljanja hotelom sve u jednom.

Srećom, RoomRaccoon nudi sveobuhvatno rješenje koje osigurava da imate sve bitne module. Sada zaronimo dublje u one koji RoomRaccoon čine neusporedivim i besprijekornim iskustvom upravljanja hotelom.

 

Upravljanje recepcijom

Vaš PMS trebao bi osigurati potrebne alate za organiziranje i učinkovito vođenje vašeg malog hotela. Da biste svojim gostima ponudili iznimnu uslugu od njihovog dolaska do odlaska, trebali biste moći s lakoćom obavljati sljedeće zadatke:

  • Generiraj fakture
  • Istaknite se u upravljanju imovinom uz RoomRaccoonove “Sive sobe”. . Lako prodajte i fakturirajte dodatne prostore kao što su konferencijske sobe i parking i zaradite više prihoda.
  • Prijava i odjava gostiju
  • Postavite svoj objekt, uključujući kategorije soba i tarife
  • Preuredite postojeće rezervacije i pojednostavite prijave u hotel te poboljšajte iskustvo gostiju sa značajkama kao što su zakazani podsjetnici i profili rezerviratelja.
  • Pratite goste koji se vraćaju

 

Mogućnosti skuplje i dodatne prodaje

Prodajte dodatne usluge postojećim klijentima i povećajte svoj prihod. Dobar PMS trebao bi uključivati ​​softver za prodaju dodatnih cijena kako biste mogli ponuditi dodatne usluge kao što su kasna odjava, doručak, spa paketi i povećati TrevPAR.. Trebali biste moći prilagoditi ove dodatke kako bi zadovoljili potrebe svakog gosta i dodati dodatne artikle na rasprodaji njihovoj rezervaciji tijekom njihova boravka. Povećanjem prodaje relevantnih proizvoda i usluga, svojim gostima možete pružiti bolje iskustvo i istovremeno povećati svoju zaradu. Uz pomoć RaccoonUpsell-a, The Glen Boutique Hotel je povećao svoj ROI za 273% nudeći spa pakete i dodatne usluge tijekom procesa rezervacije.

Softver temeljen na oblaku

Bez obzira na vašu lokaciju ili uređaj koji koristite, pristup vašem sustavu trebao bi biti prikladan. Kako bi se to olakšalo, sustav mora biti temeljen na oblaku. Na ovaj način možete jednostavno pratiti svoje rezervacije dok provodite dan. Sve što trebate učiniti je nositi pametni telefon ili tablet sa sobom.

Softver temeljen na oblaku ima nekoliko ključnih karakteristika, uključujući:

  1. Pristupačnost: sve dok imate internetsku vezu, možete pristupiti softveru s bilo kojeg uređaja, što ga čini fleksibilnim i praktičnim za korisnike.
  2. Skalabilnost: rješenja temeljena na oblaku mogu se brzo povećati ili smanjiti prema potrebama korisnika, što ih čini popularnim izborom.
  3. Automatska ažuriranja: pružatelji usluga u oblaku brinu o ažuriranjima i održavanju, osiguravajući da korisnici uvijek mogu pristupiti najnovijim značajkama i sigurnosnim zakrpama.
  4. Suradnja: softver temeljen na oblaku promiče suradnju među korisnicima, omogućujući im da rade zajedno u stvarnom vremenu, dijele dokumente i učinkovito komuniciraju.
  5. Sigurnost podataka: Pružatelji usluga u oblaku ulažu u snažne sigurnosne mjere za zaštitu korisničkih podataka, često uključujući enkripciju, kontrole pristupa i redovite sigurnosne revizije.
  6. Troškovna učinkovitost: softver temeljen na oblaku često radi na modelu pretplate, eliminirajući potrebu za infrastrukturnim troškovima unaprijed i dopuštajući korisnicima da plate samo ono što koriste.

 

Funkcionalnost za personaliziranu komunikaciju s gostima

Vrhunski sustav upravljanja nekretninama može učiniti sve kako bi vaši gosti imali najbolji mogući boravak u vašem objektu. RoomRaccoon PMS uključuje značajke koje omogućuju jednostavnu, strukturiranu komunikaciju s gostima tijekom njihova boravka. Evo kako to funkcionira:

 

  1. Potvrda rezervacije: Čim vaši gosti rezerviraju svoj boravak, naš PMS će im automatski poslati e-poruku potvrde. Ovo potvrđuje njihovu rezervaciju i daje im do znanja da ste uzbuđeni što su gosti.
  2. Informacije prije dolaska: U danima koji prethode dolasku vaših gostiju, PMS će poslati e-poruku sa svim informacijama koje su im potrebne za besprijekornu prijavu. Iskoristite priliku da izgradite uzbuđenje za njihov boravak i ponudite dodatne usluge ili pogodnosti koje bi ih mogle zanimati.
  3. Zahvala nakon boravka: PMS će poslati e-poruku iskrene zahvale nakon odjave vaših gostiju, zatražiti povratne informacije o njihovom boravku i ponuditi promotivne kodove za buduće rezervacije ili preporuke. Nudeći personalizirane kodove, vaši će se gosti osjećati cijenjenima i vjerojatnije je da će postati lojalni stalni kupci.

Svaka nekretnina je jedinstvena, stoga morate prilagoditi ove e-poruke kako bi bile u skladu s imidžom vaše marke. S našim PMS-om možete stvoriti dosljedno iskustvo gosta zbog kojeg se gosti uvijek iznova vraćaju.

 

Prodajte sobe s online putničkim agencijama

Dvije trećine putnika rezervira svoja putovanja putem interneta, pa je hotelima potrebno besprijekorno iskustvo online rezervacije koje je jednostavno za korisnike. Ovo je važnije za međunarodne putnike koji mogu imati poteškoća s rezervacijom u manjim hotelima. PMS može pomoći vlasnicima hotela da se udruže s međunarodnim OTA-ima kao što su Booking.com, Agoda i Expedia kako bi dosegli širu publiku i povećali broj rezervacija.

 

Vrijeme je za povećanje prihoda s našim PMS-om

 

Povećajte prihode svog hotela korištenjem RaccoonRev-a, našeg alata za upravljanje prihodima koji vam pomaže prodati svoje sobe strateški iu pravo vrijeme po konkurentnim cijenama. Uz RaccoonRev, možete prilagoditi svoje cijene soba s automatiziranim pravilima upravljanja prinosom na temelju vremenskih razdoblja, cijena soba, cijena konkurenata i dostupnosti. Ova pravila možete prilagoditi kako biste povećali svoj RevPAR (prihod po dostupnoj sobi).

 

Pojednostavite rad i oduševite goste uz RoomRaccoon

Značajka recepcije pojednostavljuje i automatizira svakodnevne operacije ključne za vođenje nekretnine. Naš upravitelj kanala upravlja vašom prisutnošću na web stranicama trećih strana, omogućujući vam da ažurirate sve oglase jednim klikom i automatski prilagođava dostupnost kako biste spriječili dvostruke rezervacije. Jednostavan, intuitivan i optimiziran, RoomRaccoon PMS obavlja sve teške poslove umjesto vas. Evo sažetka onoga što nas čini vodećim izborom za neovisne hotelijere:

  • Dnevno možete uštedjeti sate automatiziranjem zadataka kao što su komunikacija s gostima, plaćanja, rezervacije i odjave. To vašem timu omogućuje da ide više od toga u pružanju iskustva s 5 zvjezdica za vaše goste.
  • Osigurajte besprijekorna putovanja gostiju od početnog pretraživanja do post-boravaka i učinite svaku dodirnu točku gosta očaravajućim iskustvom.
  • Naš PMS softver također je dizajniran s alatima za stvaranje prihoda, koji vam mogu pomoći u vođenju uspješnog poslovanja u dinamičnoj industriji s manje truda. Unaprijedite svoje poslovanje, oduševite goste i stvorite nezaboravna iskustva uz RoomRaccoon.

 

Author Image

Sini. M

Sini is an accomplished Content Manager at RoomRaccoon. As an agency-hailed talent, her work brings a fresh creative flair to the world of SaaS. And she brings her very own brand of sass to the SaaS world. While not on the clock, Sini enjoys a glass of fine wine, and well, her privacy.

Povezani članci