Što je Channel Manager?

Naš Channel Manager automatski sinkronizira raspoloživost i cijene na mnoštvu web stranica i platformi trećih strana. Mi omogućavamo hotelijerima povećanje popunjenosti i prodaje bez brige da će doći do pre bukiranja. Ovisno o vrsti veze, hoteli imaju mogućnost kontrole sadržaja, opisa, cijena, raspoloživih kapaciteta, raznih pravila te ocjena (reviewa) direktno iz RoomRaccoon sistema.

Koristi od Channel Managera

Zašto bih koristio Channel Manager, koje koristi od toga imam? Glavne koristi su ušteda vremena i novca te minimalna mogućnost prebukiranja. Ako ste ikada imali situaciju prebukiranja znate koliko vas to košta vremena i novaca te o čemu vam pričamo. Uz pomoć channel managera, svi vanjski rezervacijski kanali su spojeni sa PMSom. Dakle ako je neka soba rezervirana (putem bilo kojeg kanala na koji ste spojeni), broj slobodnih soba automatski pada za 1 te se usklađuje sa svim ostalim kanalima.

Dodatna korist je povećanje popunjenosti kroz optimalnu distribuciju vaših kapaciteta na kanalima koji ostvaruju dobre rezultate za vaše područje.

Channel Manager

Jedan centralni sustav

S channel managerom upravljate svim rezervacijama s jednog centralnog mjesta, odnosno iz Property Management Systema. Promjenom jedne varijable u PMSu (npr. cijene) mijenjate informaciju na svim kanalima na koje ste spojeni.

Ako je rezervacija napravljena telefonski, promjene možete evidentirati u sistemu upravljanja rezervacijama, a channel manager osigurava da se broj slobodnih soba promijeni u realnom vremenu i uskladi sa svim vanjskim kanalima. Idealno za uštedu vremena i izbjegavanje napornih pre bukiranja.

Imate ideju kako biste uz pomoć last-minute popusta mogli ostvariti veću popunjenost? Nema problema! Izradite pravilo u PMSu i popust se automatski implementira na web stranici online agencije. 

Imate otkaz rezervacije? RoomRaccon je jedan od rijetkih koji će za vas napraviti izmjene. Na taj način soba se opet oslobađa za rezervacije u tom terminu na svim kanalima.

Niste sigurni u vezi Channel Managera?

Da li ste vlasnik hotela, bed & breakfasta ili neke druge vrste smještajnog objekta? U tom slučaju odgovor na pitanje da li vam je potreban channel manager je potvrdan! Evo i zašto...  

Ako ne koristite vanjske izvore za rezervacije nećete imati ni troškove vezane za provizije - to je istina! Ali, da li je bolje imati popunjenost od 80% kapaciteta i na to platiti npr. 15% provizije ili ne platiti ništa za provizije,a imati popunjenost od 40% gledano na godišnjoj razini?

Channel Manager je dakle i vrlo moćan marketinški alat koji vam pomaže povećati popunjenost kapaciteta i ostvarivanje veće dobiti. Stoga mi u RoomRaccoonu toplo preporučujemo korištenje channel managera.

Postoji i mnoštvo načina kako prilagoditi svoju cjenovnu politiku tako da na kraju imate dobit koju ste zamislili. Npr. cijena na vanjskim kanalima može biti korigirana za provizije tih kanala, tako da na kraju vi dobivate neto iznos koji želite.

Zaključak: koristite channel manager, povećajte popunjenost vaših kapaciteta, ostvarite veću dobit i izbjegnite pre bukiranja.

Počnite štedjeti svoje vrijeme

Počnite štedjeti svoje vrijeme

S channel managerom uistinu možete dobiti svoje vrijeme natrag na raspolaganje i iskoristiti bolje nego na administraciju. U trenu, klikom miša uskladite sve podatke na svim OTAma. Ručne izmjene sada su stvar prošlosti.

Nema više pre bukiranja

Nema više pre bukiranja

Zahvaljujući sinkronizaciji u realnom vremenu, stanje s ponudom vaših soba se trenutno mijenja na svim eksternim kanalima i vlastitom kanalu za direktne rezervacije. Recite doviđenja pre bukiranjima! 

Povećajte popunjenost

Povećajte popunjenost

Želite povećati postotak popunjenosti? Uz channel manager možete brzo staviti svoje sobe na raspolaganje novim kanalima. Prazne sobe, najskuplje su sobe!

Sinkronizacija u realnom vremenu

Sinkronizacija u realnom vremenu

Zahvaljujući automatskoj sinkronizaciji, vaši slobodni kapaciteti na rezervacijskim kanalima su up-to-date. Ako gost otkaže sobu, ista će biti automatski dostupna na svim OTAma.

 

Naše trenutne veze / kanali