Back to overview

Koliko vas svaka uplata gosta uistinu košta?

Koliko vas uplate uistinu koštaju?

Neki hotelieri preferiraju biti isplaćeni na check in-u, neki na check-outu. Ili imate varijantu da OTA naplati pri rezervaciji, a vi uzmete svoje preko Virtual Credit Carda (VCC) kasnije? Danas stvarno imate izbor kakvu isplatu želite. Ali koliko vas to uplate uistinu koštaju? Mnogi nezavisni hotelieri na ovo pitanje odgovaraju sa "ne znam".  Ali to nije toliko čudno jer smo navikli plaćati razne troškove uključene u usluge koje koristimo za razliku od troškova vezanih za poslovanje standardnih banaka.

Dobar primjer bio bi provizija OTAe, koja je jasno definirana i unaprijed poznata, što dobro dođe ako vodite posao u kojem pokušavate predvidjeti i optimizirati troškove. Ali, da li ste ikada provjerili što vaša banka točno naplaćuje na skupnim izlistima provizija? Provjerite! Jedno je sigurno: naći ćete različite troškove za iste iznose rezervacija. 

Pa kako to dakle funkcionira?

Cijela priča povezana je sa karticom sa koje je plaćanje izvršeno, ali i tradicionalnoj kompleksnoj strukturi troškova od nekoliko levela vezanih uz kreditna plaćanja. Banka čija je kartica i tvrtka koja procesuira plaćanja uzima dobar dio transakcijskih davanja, ali najveći dio završi u vašoj banci (pružatelju usluga plaćanja - financijskim rječnikom rečeno). A ti troškovi se mogu razlikovati i do 5+ puta, ovisno o kartici koja je korištena.  

Sječate li se vremena kad ste razmatrali da li uvesti Amex plaćanja s obzirom na reputaciju da vas to dosta košta? Ali, znate li da će vas Visa / Mastercard koja je izdana u ne Europskoj zemlji koštati jednako? Ili da je OTA VCC još skuplja transakcija nego što je bio taj Amex. Pogledajte samo svoj bankovni izvadak provizija.

Dobra stvar za znati: "RoomRaccoon Naplati Dugme" u  PMS u  i  Booking Engine u  samo da vam daju sigurnost zbog nadogradnje u sigurnosti vaših transakcija, nego značajno smanjuje troškove. Sa RoomRaccoonom plaćate 1.6% + € 0.25 flat, ukoliko je kartica Europska. Za ne Europske kartice troškovi su fiksirani na 3.1% + € 0.25. Amex izdan u Njemačkoj? 1.6%. VCC? 1.6%. Poslovna Viza iz Nizozemske? 1.6%! Dobivate predodžbu ...  

RoomRaccoon je najjednostavniji za korištenje i najbrže rastući PMS na svijetu za nezavisne hoteliere, a jedna od stvari koje jako volimo jest izazivanje banaka da opravdaju troškove za usluge korištenja kreditnih kartica. Moja osobna motivacija je učiniti vaše troškove razumljivima i transparentnima. Osim toga, glavni cilj mi je stalna evaluacija i eliminacija svih nepotrebnih troškova.

Isprobajte nas! 

Text by: Dyl
Su-Osnivač RoomRaccoon